Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Waar is Jamela - Niki Daly

Leeftijd: va. 4 jaar
Thema: Verhuizen, Zuid-Afrika

Samenvatting
Niki Daly is een Zuid-Afrikaanse schrijver en illustrator en heeft vele kinderboeken geschreven. In zijn boeken beschrijf hij het leven in Zuid-Afrika.
Het boek Waar is Jamela (vervolg op Jamela’s jurk) vertelt het verhaal van de kleine Jamela die gaat verhuizen omdat haar moeder nieuw werk heeft gevonden. Jamela is niet blij dat ze haar thuis achter moet laten waar ze alles en iedereen kent. Dit zal een herkenbaar iets zijn voor jonge kinderen die gaan verhuizen. Om te voorkomen dat ze gaan verhuizen verstopt Jamela zich, maar uiteindelijk wordt ze gevonden. Wanneer ze echter in het nieuwe huis zijn aangekomen, voelt Jamela zich al snel minder rot over haar nieuwe thuis, zodra ze zich realiseert dat het nieuw huis ook haar thuis zal zijn samen met mama en oma Gogo.

Leessetting
Dit is een leuk boek om met je kinderen te lezen wanneer een verhuizing in zicht komt. Ze zullen zichzelf herkennen in Jamela en daardoor ontdekken dat verhuizen nog niet zo verdrietig hoeft ze zijn als ze misschien in eerste instantie denken.
Ook is het een leuk boek om te lezen in de klas wanneer je bijvoorbeeld het thema ‘wonen in een ander land’ of ‘Afrika’ behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten