Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Muizenhuis / Sam en Julia – Karina Schaapman

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema:  avonturen

Samenvatting
Sam en Julia zijn twee muizen die wonen in een waar Muizenhuis. Het Muizenhuis is niet zomaar een huis. De eindeloze kamertjes houden vele geheimen en avonturen verborgen voor Sam en Julia.
Wanneer Julia zich verveelt gaat ze naar Sam toe en samen gaan ze op avontuur. De nieuwsgierigheid en eigenwijsheid van Julia past goed bij de verlegenheid en braafheid van Sam. Samen durven ze dingen die ze alleen niet durven. Ze zijn dan ook de beste vrienden.

Naast een leuk verhaal, bevat het boek ook uitgebreide en prachtige foto’s van het muizenhuis. Jong en oud raakt niet uit gekeken. Elke keer zie je weer nieuwe dingetjes en het biedt rijkelijk te kans om je eigen fantasie de vrije loop te laten.
Geweldig om voor te lezen en om daarna zelf verhalen en avonturen van Sam en Julia te bedenken.

Leessetting
Erg leuk om samen met je kinderen of kleinkinderen te lezen en om daarna eens samen in een echt poppenhuis te kijken of spelen.
Maar ook in de klas kan het tot leuk gesprekjes en avonturen leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten