Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Sambo het kleine zwarte jongetje - H. Bannerman

Uit de Gouden boekjes reeks
Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Tijgers, Afrika, Dapper, Fantasie


Samenvatting
De boekjes uit de Gouden Boekjes reeks brengen veel jeugdsentiment met zich mee voor mij. Er lag een hele stapel bij oma in de kast. De gouden boekjes reeks zijn erg leuk om voor te lezen aan uw peuter of kleinkind, maar ze zijn ook erg leuk om als kind lekker zelf door te bladeren.
Het zijn simpele verhaaltjes met erg sprekende prenten en tekeningen. Wanneer ze eenmaal een paar keer zijn voorgelezen kan uw kind het verhaaltje aan u ‘voorlezen’. Iets wat kinderen natuurlijk erg leuk vinden.

In Sambo het kleine zwarte jongetje is een verhaaltjes over een niet zo’n dapper, maar wel slim jongetje. Wanneer Sambo gaat wandelen met zijn nieuwe kleren wordt hij in het nauw gedreven door een aantal tijgers. Sambo vlucht snel een palmboom in en wacht af. De tijgers willen heel graag de nieuwe kleren van Sambo. Uiteindelijk krijgen de tijgers ruzie om wie er het mooiste uit ziet? Wat zal er gebeuren?
Gelukkig loopt alles goed af en kan Sambo weer lekker pannenkoeken eten met zijn papa en mama. De pannenkoeken zijn dit keer alleen wel HEEL bijzonder.

Een verhaaltje vol fantasie, want welke tijger wil er nu de nieuwe kleren van een jongetje? En hoe kan het toch dat tijgers in boter veranderen als ze heel hard lopen. Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen