Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hopeloos verliefd – Angelika Glitz

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: verliefd, dieren

Samenvatting
Niet alleen mensen, maar ook dieren worden verliefd.
Valentijn, een knappe ram is opzoek naar een vrouw om gezellig samen mee te leven. Hij gaat daarom op zoek naar “een vrouw om van te houden”. Omdat Valentijn niet alleen een knappe ram is, maar ook een prins is, staan er al snel een aantal meisjesschapen in de rij om Valentijn te laten zien hoe leuk ze wel niet zijn.
Er is alleen één klein probleempje, Valentijn ziet niet zo goed en heeft eigenlijk een bril nodig om de mooi meisjesschapen te zien. Op wie van de vier meisjesschapen zal Valentijn verliefd worden?

In het boek zit veel humor en het is op een leuke en grappige manier geschreven. De dichtvorm in het verhaal maakt dat het ook makkelijk voorleest.
Ook de prenten in het boek zijn grappig en soms maf. Leuk dus om naar te kijken en om samen te lachen.

Er zit een duidelijke moraal in het boekje, namelijk de boodschap dat iedereen anders naar de wereld kijkt en de vraag hoe je mensen beoordeelt. Het schaap Valentijn kan slecht zien en gebruikt dus andere dingen om zijn grote liefde te vinden.

Leessetting
Erg leuk om aan peuters en kleuter voor te lezen, maar ook in de hogere klassen van de basisschool blijft het een leuk en vooral humoristisch boekje om voor te lezen. Een echte aanrader voor zowel thuis als in de klas. Zeker rond Valentijnsdag en het begin van de lente als alle dieren een vrouwtje of mannetje gaan zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten