Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Beer bouwt een winterhuis – John Yeoman

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: winter, winterslaap, dieren, vrienden

Samenvatting
Beer doet een beetje raar vinden de andere dieren. Hij verzamelt van alles uit het bos. Takjes, blaadjes, mos. Het lijkt wel alsof hij een huis aan het bouwen is. De andere dieren lachen Beer uit en vinden het nergens voor nodig om een huisje te bouwen.
Maar als het langzaam aan winter begint te worden en het steeds kouder wordt, besluiten de dieren om naar het winterhuisje van Beer te gaan. Wanneer ze aankloppen bij Beer laat hij de andere dieren binnen in zijn huisje, maar wil dan eigenlijk lekker verder slapen, want beren houden een winterslaap. Maar de andere dieren willen helemaal niet slapen.

‘Beer bouwt een winterhuis’ een leuk boekjes over vriendschap en het veranderen van seizoenen. Behalve dat het boekje een leuk en vrolijk verhaaltje vertelt, leert het je ook over de seizoenen en over dieren die een winterslaap houden. Bovendien bevat het verhaaltje nog een kleine boodschap. Namelijk dat het verstandig kan zijn om vooruit te denken, zoals Beer doet.

De simpele tekeningen gemaakt met pen en aquarelverf in het prentenboek zullen je misschien bekend voorkomen. Quentin Blake, de illustrator van het boek is namelijk erg bekend uit de boeken van bijvoorbeeld Roald Dahl.
‘Beer bouwt een winterhuis’ is in Engeland alom prezen door bijvoorbeeld Daily Telegraph en Early Years Educator.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten