Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker is verliefd – Max Velthuijs

Leeftijd: va. 4 jaar
Thema: verliefd, Kikker

Samenvatting
Valentijnsdag komt al weer dicht bij, tijd dus voor een boekje over verliefd zijn. Verliefd zijn is niet een onderwerp dat alleen in boeken voor tieners of volwassenen voorkomt. Er verschijnen steeds meer boeken voor kinderen, waaronder peuters en kleuters, waarin dit thema centraal staat.

Kikker voelt zich een beetje raar. Zijn hartje klopt hard en hij heeft het afwisselend koud en warm. Hij begrijpt niet wat er met hem aan de hand is. Ook Varkentje weet het niet zo goed, misschien is Kikker wel verkouden. Maar Haas weet wel wat er met Kikker aan de hand is: hij is verliefd.
Kikker probeert op allerlei lieve manieren de aandacht te trekken van… Ja op wie zou Kikker verliefd zijn? Om daar achter te komen moet je het boekje ‘Kikker is verliefd’ snel lezen.
‘Kikker is verliefd’ heeft een mooi einde van het verhaal met een mooie mora al. Het leert de jonge luisteraars dat je verliefd kunt worden op iedereen, het maakt niet uit hoe hij of zij er uit ziet want iedereen heeft zijn eigen mooie kanten.

Leessetting
In Kikker is verliefd wordt op een begrijpelijke manier en met zorgvuldig gekozen woorden voor jonge kinderen het verliefd zijn beschreven. Dit maakt niet alleen dat het fijn voorleest, maar dat de kinderen ook met veel aandacht naar het verhaaltje kunnen luisteren.

De kinderen zullen er geen genoeg van krijgen om dit verhaaltje te horen, wat ook voor de andere Kikkerverhalen geldt overigens.
Het is een erg leuk boekje om aan kleuters voor te lezen of om in de klas voor te lezen. Verliefd zijn is namelijk een onderwerp waar kinderen op deze leeftijd al wel een beetje mee bezig zijn, ook al is het maar kleuterliefde.

Prijzen/bekroningen
‘Kikker is verliefd’ heeft in 1990 een Zilveren Griffel gekregen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten