Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – W. Holzwarth & W. Erlbruch

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: ontlasting, dieren
 

Samenvatting
Een kleine mol krijgt op een dag de schrik van zijn leven, als hij eventjes boven de grond komt kijken of de zon al op is. Er wordt op zijn hoofd gepoept. Omdat mollen bijziend zijn, heeft hij niet gezien wie de dader is en Mol gaat opzoek naar wie er toch op zijn hoofd heeft gepoept. Zal de kleine mol de dader vinden?
De tekeningen in het boek zijn er mooi en hebben een grote humoristische lading.
 
Leessetting
Het boek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ is een erg leuk boek om met jonge kinderen te lezen. Het onderwerp poep is een beetje een ondeugend thema en daarom spannend om over te lezen. Het is een prima boek om de taboe om over poep te praten weg te nemen.
Het boekje is vooral geschikt thuis aan uw zoon of dochter voor te lezen en minder geschikt om aan een groep kinderen voor te lezen, dit vooral door de ondersteuning van de prenten bij het verhaal. Die  zijn minder goed zichtbaar wanneer je het boekje aan een groep voorleest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten