Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De verkleedkist van Barbara – Dick Bruna

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: verkleden

Nog maar twee weken voor dat het weer carnaval is. Hoog tijd om opzoek te gaan naar een carnavalsoutfit voor je peuter en om hem of haar voor te bereiden op het jaarlijkse feest in Nederland.
Een leuk voorleesboekje is natuurlijk de ideale manier om uw peuter te vertellen over carnaval en uit te leggen dat iedereen zich verkleedt met carnaval.

Samenvatting
Barbara Beer, bekend van de verhaaltjes van Nijntje heeft een grote verkleedkist met een heleboel verschillende kleren. Ze probeert alle kledingstukken aan. Spook, Clown, Indiaan, verpleegster en nog veel meer.

Leessetting
Een leuk boekje om vlak voor carnaval met je peuter te lezen. Het boekje laat op een eenvoudige en herkenbare manier zien hoe een kledingstuk je er als een ander persoon laat uit zien. Door de eenvoudige teksten kan uw peuter na een paar keer voorlezen het verhaaltje zelf vertellen met behulp van de plaatjes in het boek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten