Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het is feest knisperboekje – Pauline Oud

Leeftijd: Va. 6 maanden
Thema: feest

Samenvatting
Het boekje “het is feest” is een prentenboekje over een verjaardagsfeestje. Wanneer je het boekje vasthoudt knispert en kraakt het door het materiaal waarvan het gemaakt is. Dit soort knisperboekjes zijn er leuk voor kinderen vanaf 6 maanden. Vanaf deze leeftijd gaat een kindje steeds meer dingetjes, speelgoed, voorwerpen die binnen bereik liggen vast pakken. Doordat het boekje knispert, is dit speelgoed extra interessant.
Elke pagina in het boekje heeft een andere kleur en eenvoudige tekeningetjes.
Zoals bij elk boekje wordt de taal gestimuleerd door het voorlezen, maar dit boekje is ook leuk om te voelen en omdat het daarbij geluid maakt worden alle zintuigen tegelijk geprikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten