Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Klik-Klakboekje / Aap - Nvt

Leeftijd: Va. 6 maanden / 1 jaar
Thema: dieren, babyboekje

Samenvatting
Het Klik-klakboekje over het aapje is een leuk boekje om met de allerkleinste kindjes al te lezen.
Het aapje slingert door het verhaaltje en komt verschillende dieren tegen. Het is een eenvoudig verhaaltje waarbij je kindje de geluiden van dieren leert kennen.
De dikke bladzijdes zijn makkelijk om te slaan met die kleine priegelvingertjes en maken een leuk klepperend geluidje wanneer ze tegen elkaar aan komen. Ook heeft het boekje een gaatje zodat het voor kleine kindjes makkelijk vast te houden is.
De plaatjes in het boek zijn duidelijk door de zwarte lijnen en vrolijk door het kleurgebruik.

Leessetting
Erg leuk om met je kleine te lezen, vooral omdat het boekje uitermate geschikt is voor je kindje om zelf vast te houden en om zelf de bladzijdes om te slaan. Dit door het gat in de uitstekende bladzijde en de dikke kartonnen pagina’s.
Voor de allerkleinste een leuk boekje met plaatjes en dus veel kijk plezier en voor de wat oudere kinderen die al kunnen praten leuk om samen te lezen en zelf de zinnetjes in het boek af te maken.

En het is natuurlijk erg leuk om na het lezen even lekker te klapperen met het boekje alsof het castagnetten zijn.

Serie
In de serie Klik-Klakboekjes zijn al diverse boekjes uitgegeven. Elk boekje heeft de vorm van een diertje en heeft door de tekenwijze een schattige uitstraling. Bij elk boekje steekt de middelste pagina uit. Door het gat in het uitstekende deel kunnen allerkleinste al zelf het boekje makkelijk vasthouden.
In elk boekje komt het hoofdfiguurtje, een bij, een lieveheersbeestje, een leeuw, een olifant, verschillende andere diertjes tegen. Bij het lezen van dit boekje leren de kinderen dus verschillende dieren kennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen