Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nijntje in Dromenland – Dick Bruna

Leeftijd: Va. 6 maanden
Thema: Nijntje, slapen

Samenvatting
Iedereen kent Nijntje. Nijntje is een konijntje in boekjes voor kleine kinderen, en zelfs voor de allerkleinste heeft Dick Bruna speciale boekjes gemaakt, namelijk de zogenaamde knisperboekjes. Door de zachte stof voelt het boekje ook nog eens lekker aan om vast te houden
Knisperboekjes zijn vanaf 6 maanden leuk voor je kindje. Op deze leeftijd gaat een kindje steeds meer dingetjes, speelgoed, voorwerpen die binnen bereik liggen vast pakken. Omdat het boekje knispert, is dit speelgoed extra interessant.
In “Nijntje in dromenland” leert je kleintje samen met Nijntje over de maan en sterren. Nijntje kijkt namelijk elke avond voor het slapen gaan naar de maan en de sterren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten