Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nijntje in de Sneeuw – D. Bruna

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: winter, schaatsen,

Samenvatting
Het is winter. Buiten is alles wit en koud en binnen is het warm. Nijntje kleedt zich warm aan met een sjaal, een muts en een warme jas om lekker buiten te spelen. Ze gaat sleetje rijden, schaatsen en maakt een mooie sneeuwpop. Maar dan gebeurt er iets. Ze vindt en klein bang en verdrietig vogeltje dat het erg koud heeft. Nijntje bouwt een mooi huisje voor het vogeltje, zodat hij het niet meer zo koud heeft in de winter.

Dick Bruna heeft vele boekjes over Nijntje en haar vriendjes geschreven en de boekjes zijn is tientallen talen vertaald. De eenvoudige en herkenbare tekeningen spreken peuters erg aan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten