Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Zsa Zsa - Janneke Schotveld

Leeftijd: Va. 8 jaar
Thema: praten met dieren, boerderij, adoptie

Samenvatting
Zsa Zsa is een meisje van 10 jaar dat op een dag ontdekt dat ze met dieren kan praten. De dieren op de boerderij waar Zsa Zsa woont, maken hier meteen gebruik van en vertellen Zsa Zsa hoe slecht ze het eigenlijk hebben. Zsa Zsa, die erg van de dieren houdt, wil ze helpen. Willy de ´vader´ van Zsa Zsa wil echter niet naar haar luisteren. Dan besluit ze om hulp te gaan vragen bij de koningin. Dit gaat echter niet zo makkelijk als ze had gedacht.

Janneke Schotvelds heeft meerdere kinderboeken geschreven. Ik kwam Zsa Zsa tegen via een oud schoolgenootje die als schoolopdracht illustraties voor dit boek maakte (niet de illustraties in het boek).
Zsa zsa is erg leuk om te lezen. Met dieren kunnen praten, dat zouden alle kinderen wel eens willen doen. Het is een spannend boek met veel humor er in en voor kinderen herkenbare taal. Een echte aanrader.

Leessetting
Een leuk boek om samen thuis te lezen, maar ook erg leuk om in de klas voor te lezen. Niet alleen omdat het spannend en vol humor is, maar ook omdat het een leerzaam boek is bij het onderwerp bio-industrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten