Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kaatje Viert Carnaval – Liesbet Slegers

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: Carnaval, verkleden

Nog maar twee weken voor dat het weer carnaval is. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een carnavalsoutfit voor je peuter en om hem of haar voor te bereiden op het jaarlijkse feest in Nederland.Een leuk voorleesboekje is natuurlijk de ideale manier om uw peuter te vertellen over carnaval en uit te leggen dat iedereen zich verkleedt met carnaval.

Samenvatting
Kaatje heeft al veel beleefd in de 11 voorgaande boekjes. In dit boekje maakt Kaatje kennis met carnaval. Samen met de juf en de kindjes in de klas gaan ze carnaval vieren. Er worden liedjes gezongen en er wordt gedanst. Ook gaan ze zelf een masker maken.
De volgende dag mogen de kinderen ook verkleed naar school. Wat een feest! Wanneer alle kinderen geschminkt zijn maken ze zelfs een heuse optocht voor de papa’s en mama’s.

Wat ik erg leuk vind is dat Kaatje door papa naar school wordt gebracht.

Leessetting
Erg leuk om met je peuter samen te lezen, zeker wanneer ze bijvoorbeeld verkleed naar het kinderdagverblijf mogen komen. Natuurlijk ook leuk om met je 4 jarige kleuter te lezen wanneer ze voor het eerst carnaval in de klas gaan vieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen