Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Mama Kwijt - Christ Haughton

Leeftijd: vanaf 1 jaar
Thema: verdwalen

Samenvatting
Mama Kwijt gaat over een klein uiltje dat tijdens het slapen uit zijn nest valt. Een vrolijke eekhoorn helpt het kleine uiltje om zijn mama terug te vinden. Zal het de eekhoorn lukken om het hem te helpen bij het vinden van zijn mama.

Mama Kwijt is een leuk verhaaltje voor kleine kinderen. De tekeningen in het boek zijn modern, maar doen ook veel denken aan kindertekeningen en hebben daardoor een schattige uitstraling.
Het is een serieus onderwerp voor kinderen, want geen enkel kind wil zijn mama kwijt raken. Toch zit er ook wat humor in het verhaal wat er voor zorgt dat je samen met je kind kunt lachen bij dit verhaaltje.
*schattig
*aandoenlijk

Leessetting
Mama Kwijt is een leuk voorleesboekje voor peuters. Het is leuk om samen met uw zoon of dochter thuis op de bank te lezen, vooral leuk voor de moeders. Maar ook leuk om in de klas voor te lezen en met alle kinderen samen te lachen om eekhoorn of om de spanning te voelen of ze de mama van het kleine uiltje zullen vinden.

Prijzen/bekroningen
Mama Kwijt is verkozen tot prentenboek van het jaar 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten